top of page

Ett år på fjellet!

For noen år tilbake bodde vi på fjellet i 10 måneder. Det var i Kautokeino kommune, 30 km fra nærmeste hus og vei. Hundene var avgjørende som fremkomstmiddel til hytta og til de daglige gjøremålene. TV-Nord produserte en serie fra året på fjellet, Viddefamilien. Du kan se litt av den her!

Hvilke linjer finner du i våre hunder?

Bak linjene som vi har brukt i avl på Turbruket finner du hunder blant annet fra Robert Sørli, Jeff King, Lance Mackey, Arnt Ola Skjerve, Harald Tunheim, Arne og Marianne KArlstrøm, Rune og May Conny Johansen og Abner Hykkerud. Alle sammen kjørere og hunder som har prestert i verdenstoppen innen sledehundkjøring.

Vi har brei erfaring med hund og friluftsliv. Vi har i mange år kjørt sleder på tur. I en periode hvor vi hadde litt færre hunder har vi vært ute på tur med ski, alaska husky og pulk. Uansett, du finner ikke bedre brukshund en Alaska huskyen. Vi har avlet bevisst i mange år og bruker annerkjente løpslinjer fra de beste kjørerne i verden. Pregningen de første ukene og månedene er avgjørende for harmoniske og robuste hunder med god psyke.

Turhusky

Alaska husky er den perfekte turkompis!

bottom of page